מסירים את העוקץ של החצילים. מבצעים חתך בצורת כיס לאורך החציל, ממליחים ומניחים להזיע כרבע שעה על מנת להוציא מרירות. שוטפים את המלח. מכניסים את החצילים לסיר ומכסים במים. מבשלים כ 15 – 20 דקות, עד שהחצילים רכים. מסננים את המים.
מוהלים כף חומץ בחצי כוס מים. כותשים את השום עם כפית מלח ומוסיפים את הכמון, הפפריקה והפטרוזיליה הקצוצה. מרטיבים את העיסה בכף חומץ. בעזרת סכין ממלאים את הכיס שיצרנו בחציל עם התערובת. מסדרים את החצילים על הצלחת ויוצקים את החומץ המהול במים על החצילים.