מנקים את הארטישוקים ומכינים ליבות נקיות (אם משתמשים בירק טרי).
מערבבים את כל החומרים לקציצות, לשים היטב את התערובת במשך מספר דקות ומניחים לחצי שעה.
ממלאים את ליבות הארטישוקים בבשר (הכמות צריכה להיות נדיבה בכדי ליצור מעין כדור). טובלים את הארטישוקים בביצה ומגלגלים בקמח. מנערים את עודפי הקמח ומטגנים להזהבה מכל הצדדים.
מניחים את הארטישוקים המטוגנים בצפיפות תוך סיר רחב. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ושום. מערבבים את המים והתבלינים ומוסיפים לסיר.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור חלקית 30 דקות. מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.