Go Back
הדפס
אסקב'צה

אסקב'צה בסגנון קטלוני

אסקב'צה בסגנון קטלוני

סוג המנה מנות פתיחה, מנות ראשונות
סוג המטבח ים תיכוני, מטבח ספרדי, מטבח קטלוני
תגיות אסקב'צה, דג כבוש, סביצ'ה,
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
קירור וכבישה 6 hours
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 330 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ½ קילו סרדינים או אנשובי מפולטים
  • 1 בגט טרי
  • 1 לימון פרוס דק
  • 8 כפות שמן זית איכותי
  • 5 כפות קמח
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 4 חוטי זעפרן
  • 1 כפית גרגירי כמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 5 כפות חומץ בן יין אדום
  • 4 עלי דפנה

אופן ההכנה

  1. מקמחים את הדגים ומטגנים אותם בשמן הזית , דקה על כל צד. מוציאים ושמים בצד.

  2. מטגנים קלות את השום ומוציאים מן השמן.

  3. שמים בעלי את השום המטוגן, המלח, זעפרן, גרגרי כמון והג'ינג'ר וכתושים לעיסה. 

    מוסיפים לעיסה את החומץ ועלי הדפנה ומערבבים.

  4. מניחים את הדגים בתבנית עם העור למעלה ושופכים עליהם את התערובת. מוסיפים מים עד לכיסוי. מניחים על הדגים פרוסות לימון ושומרים במקרר לפחות 6 שעות.

  5. לוקחים פרוסה של הבגט ומניחים עליה פילט של דג. באמצעות כפית יוצקים על הדג טיפה מתערובת ההשריה ומגישים.