מרק צדפות
מקרצפים את הצדפות ומבשלים אותן ביין וקרם פרש 4-3 דקות עד שהן נפתחות. את הצדפות שנפתחו שומרים ובנפרד את הנוזלים.
מטגנים בחמאה את הגזרים, הכרשות, הבצל והבייקון עד התרככות. מוסיפים את הציר דגים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות התרככו לחלוטין. מוסיפים את הצדפות הפתוחות לחמש דקות נוספות. מכבים ומוסיפים מייד את השעועית שבושלה חמש דקות במים רותחים ולאחר מכן הושרתה במי קרח עם מעט מלח.
מוציאים מחצית מהצדפות מהמרק ושומרים אותן. את יתרת המרק והירקות טוחנים.
מוסיפים את הצדפות למרק הטחון ומגישים עם השעועית הירוקה.