שרימפס עם גבינת פטה ברוטב עגבניות
מטגנים קלות בחמאה את הגזרים, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, עלי הסלרי, שני בצלים לבנים קצוצים דק. לאחר כ- 10 - 15 דקות טיגון מוסיפים את ראשי דגי ים לבנים וכן אדרות (מי שלא חוסך יכול לטגן גם את גוף הדג) ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים כוס יין לבן ומים לכיסוי כל המרכיבים ועוד 10-5 ס"מ מעל המרכיבים. מוסיפים את עלי הדפנה, עלי הפטרוזיליה, כמה ענפי טימין, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומקפידים לקפות את הקצף שנוצר עד אשר הוא נעלם.
ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה עד ירידת הנוזלים. מסננים מכל המרכיבים ומחזירים לבישול לכ 10 דקות נוספות. מסננים ומורידים את השומן שהצטבר.
שוטפים את השרימפס, מייבשים עם מגבת נייר. טובלים בשמן הזית וולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הרוטב: מוסיפים לציר דגים, עגבניות, (במידת הצורך אפשר לחזק עם רכז עגבניות) ומספר שיני שום, ומבשלים עד הסמכה תוך הוספת כוס יין אדום. לקראת סוף הסמכת הציר מוסיפים גבינת פטה וממשיכים לחמם כמה דקות ולבסוף מוסיפים את השרימפס לשתי דקות נוספות.
מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.