Go Back
הדפס
שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

סוג המנה מות פתיחה, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות ברוסקטה שרימפס, שרימפס ביוגורט
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 288 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

שרימפס:

  • ¾ כוס קמח חומוס.
  • ½ כפית אבקת אפיה.
  • ¼ כפית כורכום.
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים.
  • ½ כפית כמון.
  • ½ כפית אבקת צ'ילי.
  • 1 כוס מים.
  • 1 כף לבן של ביצה.
  • מלח לפי טעם.
  • 16 שרימפסים מנוקים עם הזנב.
  • זנב.

מטבל:

  • 1 כוס יוגורט.
  • 3 כפות עלי כוסברה קצוצים.
  • 1 כפית כמון.
  • 1 קורט גרם מאסלה לפיזור מעל המטבל.

אופן ההכנה

הכנת השרימפס:

  1. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.

  2. שמים את קמח החומוס, אבקת האפייה, התבלינים והמלח בקערה.יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את המים. מערבבים עד ליצירת בלילה.

  3. טורפים את הלבן של הביצה עד שהופך לקצף יציב ומקפלים אל הבלילה.

  4. תופסים שרימפס אחד בזנב וטובלים אותו בבלילה כך שהבלילה תכסה את השרימפס אך לא את הזנב.

  5. מורידים את השרימפס בזהירות אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עם שאר השרימפסים.

  6. חשוב שלא לטגן יחדיו כמות גדולה של השרימפסים אלא לטגן בכמה נגלות וזאת על על מנת לא לגרום לירידת טמפרטורת השמן.

הכנת המטבל:

  1. מערבבים את היוגורט, עלי הכוסברה והכמון בקערה. מפזרים מעל המטבל קורט של גרם מסאלה לקישוט וטעם.מגישים עם המטבל.