קציצות הפתעה מצריות
מערבבים בקערה את הבשר, הסולת, הבצל הקצוץ, המלח והפלפל.
יוצרים כ-20 קציצות קטנות, כשכל קציצה מלאה בשן שום.
מגלגלים את הקציצות בסולת ומטגנים בשמן בגובה ס"מ עד להשחמה מכל הצדדים.
שמים בסיר את העגבניות המרוסקות, שארית שיני השום ואבקת המרק. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את הקציצות. הרוטב צריך לכסות אותן כמעט לגמרי. במידה וחסר רוטב יש להוסיף מים רותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה.