קי ליים פאי
מערבבים בקערת בלנדר את חומרי הבצק למעט המים עד שנוצרים גושים בגודל אפונה. מוסיפים את המים בבת אחת ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. ברגע שהבצק מתאחד חשוב לעצור את פעולת הלישה. יוצרים כדור גדול ומניחים במקרר לשעה לפחות. משטחים את הבצק לעובי 4 ס"מ. אופים ב- 180 מעלות למשך 15 דקות ומקררים.
מבשלים את הסוכר, הוניל והמים למשך חמש דקות במצב רתיחה. לאחר שהסירופ התקרר לבחוש פנימה את מיץ הלימון. לקרר לפחות שש שעות לפני שימוש.
להקציף את השמנת לקצפת יציבה. לקפל פנימה את שאר מרכיבי הפרפה עד עירבוב אחיד. ליצוק לתוך בסיס הפאי האפוי והמקורר. להקפיא למשך ארבע שעות לפחות. להפשיר כחצי שעה במקרר ולהגיש.