Go Back
הדפס
קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות חמאת שרימפס, קוקי סאן ז'ק
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לרוטב חמאה לבן:

  • 2 - 3 צלצלי שאלוטס קצוצים דק.
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן.
  • 3 כפות יין לבן יבש.
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • מלח ופלפל לבן לפי טעם.

למנה:

  • 12 צדפות קוקי סאן ז'ק.
  • מיץ מלימון אחד.
  • 200 גרם גרעיני רימון.
  • קמח לקימוח הצדפות.
  • ציר שרימפס.
  • פלפל אדום גרוס.

אופן ההכנה

הכנת רוטב החמאה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את הבצלצלים הקצוצים עם החומץ והיין עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי כף אחת. אם רוצים ברוטב חלק לגמרי, מסננים את הנוזלים לסיר נקי.

  2. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה (3-2 קוביות כל פעם) וטורפים לרוטב. מדי פעם מורידים את הסיר מהאש כדי שהחמאה לא תימס לנוזל שקוף, אלא תישאר לבנה. ממשיכים להוסיף את החמאה עד שנוצר רוטב לבן סמיך.

  3. מתבלים במלח ופלפל לבן, ואם רוצים בכמה טיפות נוספות של חומץ או מיץ לימון. מגישים מיד (אי אפשר להכין מראש ולחמם שנית, כי הרוטב ייפרד). 

הכנת המנה:

  1. מושחים את בשר הצדפות בלימון ומגלגלים בפלפל אדום גרוס. מקמחים ומטגנים כדקה מכל צד. מניחים על צלחת הגשה. מערבבים את רוטב החמאה עם ציר השרימפס ושופכים על המנה מפזרים גרגרי רימון.