קדאיף
מפשירים את שערות הקדאיף.
מכניסים את שערות הקדאיף המופשרות לתבנית ומשטחים אותן. מוסיפים 100 גרם פיסטוקים חתוכים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומוסיפים טיפות מים לפי הצורך עד אשר ישנה רטיבות בחלק העליון של שערות הקדאיף. מערבבים בידיים את השערות הרטובות כך שבכל ערימת השערות יש רטיבות. מהדקים את השערות לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות עד אשר השערות מזהיבות ומתקשות.
בסיר מרתיחים 3 כוסות מים עם הסוכר, הקינמון ופרוסות הלימון. מייד לאחר הוצאת שערות הקדאיף מהתנור מוסיפים את הסירופ עד אשר השערות ספוגות היטב. ממתינים כשעה להתקררות.
בסיר מחממים את החלב, הסוכר, לימון מגורר ומביאים באיטיות לרתיחה עדינה. בקערה מערבבים את הקמח, תמצית ווניל, ביצים ומעט מלח ומוסיפים מעט חלב עד שהופך לעיסה. לאט לאט מוסיפים את החלב החם תוך ערבוב רצוף. מחממים את התערובת עד הסמכה ומוסיפים את החמאה ומשאירים להתקררות.
את הציפוי מוסיפים לאחר שהתקרר על שערות הקדאיף ומיישרים.
מקציפים את השמנת מתוקה, מוסיפים את התמצית ווניל ואבקת הסוכר עד התמצקות התערובת. מוסיפים את הקרם מעל הציפוי ומקררים לשעתיים. ניתן להוסיף את יתרת הפיסטוקים מעל הקרם.