צ'אודר קר של פירות ים
מבשלים את מרכיבי הציר למשך חצי שעה. מסננים ושומרים את הציר.
בסיר מטגנים את הבייקון עד להזהבה ומוציאים. מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים תפו"א ומטגנים כ 10 דקות. מוסיפים את הציר, היין והטרגון ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה. מוסיפים מלח ופלפל.
מרסקים בבלנדר. מסננים ומוסיפים שמנת. מקציפים הקצפה ראשונה תוך כדי בישול על אש קטנה. מסירים מן האש. שומרים במקרר. לקראת ההגשה מקציפים את הצ'אודר שוב ומגישים בתוספת עירית.