סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות
מדליקים את המעשנת ומייצבים את הטמפרטורה על 100 - 110 מעלות. ממלאים את קערת המים במעשנת.ניתן להוסיף כפיס עץ אחד לצרך העשרת הטעם. אני מעדיף את המתכון הזה עם מינימום טעם עישון ולכן איני מוסיף כפיס לצורך ייצור עשן.
קוצצים את השמיר והצלפים ו"עוטפים" את פילה הסלמון. מניחים את הפילה העטוף בתבנית חד פעמית. ניתן להשאיר במקרר למשך לילה אולם לא חובה.
לפני העישון סוחטים את הלימונים על הפילה. מגלחים פרוסות חמאה דקות מאוד ומניחים מעל הפילה. לכסות כ- 50% משטח הפילה.
מעשנים למשך שלוש שעות עישון רטוב. זאת אומרת הפילה טובל בנוזלים שמופרשים ממנו, נוזלי הלימון והחמאה המומסת. לא מכסים את התבנית!
מגישים את פרוסות הסלמון עם הציפוי ויוצקים טיפה מן הרוטב על המנה.