Go Back
הדפס
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי

סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי

סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות סינטה, סינטה לבנה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
שהייה במרינדה: 10 hours
זמן הכנה כולל 10 hours 50 minutes
מנות 6
קלוריות 366 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לבשר:

  • 1 ק"ג סינטה חזיר עם השומן.
  • 1 כוס רוטב הויסין.
  • 2 כפות  סוכר חום.
  • 4 שיני שום כתושות.

לסלט הפיקנטי:

  • 1 צרור בצל ירוק פרוס דק.
  • ½ כוס בוטנים קלויים קצוצים.
  • 2 פלפלי צילי אדום קצוצים דק.
  • ½ כוס עלי נענע קצוצים.
  • מיץ משני לימונים.
  • 1 כפית שמן שומשום.
  • מעט מלח גס.

אופן ההכנה

הכנת הסינטה:

  1. מערבבים את רוטב ההויסין עם הסוכר והשום. מורחים על הנתח ושמים בתבנית במקרר לקירור למשך לילה.

  2. מוציאים מהמקרר שעתיים מראש לפני האפייה.

  3. מחממים תנור במצב גריל ב 230 מעלות.

  4. מורחים שוב את חלקו העליון של הנתח עם הרוטב שבתבנית. מניחים את הנתח על רשת וצולים בתנור רבע שעה. למי שאוהב בשר עשוי היטב יש להאריך את זמן האפיה ל-20 דקות.

    מומלץ לשים מתחת לרשת תבנית עם קצת מים על מנת שתקלוט את הטפטופים.

  5. מוציאים את הנתח מן התנור. ממתינים 10 דקות ופורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר .

  6. בזמן ההמתנה לוקחים את הרוטב שנאגר בתבנית התחתונה ומעבירים למחבת. מצמצמים לרוטב סמיך.

הכנת הסלט הפיקנטי:

  1. מערבבים את חומרי הסלט בקערה. יוצרים גבעה של סלט במרכז צלחת ועליה מניחים פרוסה של הסינטה עם מעט מן הרוטב המצומצם.