Go Back
הדפס
סטייק, על המינוט, ברוטב לימון

סטייק על ”הדקה” ברוטב לימון

סטייק על ”הדקה” ברוטב לימון

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אמריקאי, מטבח ים תיכוני
תגיות סטייק אנטריקוט, סטייק מינוט, סטייק על הדקה
זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 6 minutes
זמן הכנה כולל 8 minutes
מנות 6
קלוריות 402 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 פרוסות דקות של שייטל משובח! (כ 150 גרם לפרוסה בעובי של כ- ½ ס"מ).
  • 100 גרם חמאה.
  • מיץ מלימון וחצי.
  • 2 כפיות טרוזיליה קצוצה גס.
  • מעט שמן זית.

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת גריל כבדה מאד לחום גבוה. ממיסים בה כחצי מכמות החמאה ומעט שמן זית (למניעת השרפות החמאה).

  2. ממליחים ומפלפלים את פרוסות השייטל. צולים כשתי דקות מצד אחד, הופכים וצולים עוד כדקה. שומרים את הפרוסות בתבנית חמה עד שמסיימים את טיגון כל הפרוסות.

  3. מנמיכים את האש ומוסיפים למחבת את יתר החמאה, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה תוך ערבוב. מתקנים תיבול ומכבים את האש.

אופן ההגשה:

  1. בצלחת אישית מחוממת שמים את פרוסת השייטל. יוצקים מהרוטב ומקשטים בעלי פטרוזיליה.