סברינה
ממיסים את השמרים הטריים עם החלב והסוכר, מנפים את הקמח ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים מלח ולשים במיקסר עם וו לישה.
מוסיפים את הביצים, החמאה, גרידת הלימון והווניל וממשיכים ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. הבצק אמור לצאת רטוב יחסית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים במקרר.
מעבירים את הבצק לשק זילוף חד פעמי, יוצרים חתך קטן בתחתית שק הזילוף וזולפים את הסברינות לתבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע עד הסוף.
מתפיחים עוד שעה.
אופים את הסברינות ב-160 מעלות כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מניחים להצטנן ולהתייבש. בזמן הזה מכינים את הסירופ.
מרתיחים את כל החומרים חוץ מהרום, ומבשלים 5 דקות. מניחים להצטנן, ומוסיפים את הרום.
טובלים בסירופ את הסברינות היטב מכל הכיוונים. יש לתת לתהליך זמן עד שהסברינות יספגו היטב את הסירופ. בזמן הזה מכינים את הקצפת.
בקערת מיקסר שמים את השמנת ואבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מבצעים חתך מן הצד , בגובה שני שליש של הסברינה. החתך אינו אמור להגיע עד הסוף. יוצרים כמין כיס. מזלפים קצפת אל תוך החתך ומקשטים בדובדבן מסוכר.
שמים סברינה על הצלחת. יוצקים מסביב טיפה מן הסירופ ומגישים.