Go Back
הדפס
סברינה

סברינה

סברינה

סוג המנה מאפים, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות סברינה
זמן הכנה 35 minutes
זמן בישול 3 hours
זמן הכנה כולל 3 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 438 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לבצק:

  • 20 גרם שמרים.
  • 200 מ"ל חלב.
  • 40 גרם סוכר.
  • 450 גרם קמח.
  • 6 גרם מלח.
  • 5 ביצים.
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  • 1 כפית גרדת לימון.
  • 1 כפית תמצית וניל.

לסירופ:

  • 1 ליטר מים.
  • 600 גרם סוכר.
  • 1 מקל וניל חצוי.
  • ½  מקל קינמון.
  • גרדה מקליפה של תפוז.
  • גרדה מקליפה של לימון.
  • 2 כפות רום.

גרדה מקליפה של תפוז.

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%.
  • 2 כפות אבקת סוכר.

לעיטור:

  • דובדבנים מסוכרים.

אופן ההכנה

לסברינה:

  1. ממיסים את השמרים הטריים עם החלב והסוכר, מנפים את הקמח ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים מלח ולשים במיקסר עם וו לישה.

  2. מוסיפים את הביצים, החמאה, גרידת הלימון והווניל וממשיכים ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. הבצק אמור לצאת רטוב יחסית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים במקרר.

  3. מעבירים את הבצק לשק זילוף חד פעמי, יוצרים חתך קטן בתחתית שק הזילוף וזולפים את הסברינות לתבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע עד הסוף.

  4. מתפיחים עוד שעה.

  5. אופים את הסברינות ב-160 מעלות כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מניחים להצטנן ולהתייבש. בזמן הזה מכינים את הסירופ.

הכנת הסירופ:

  1. מרתיחים את כל החומרים חוץ מהרום, ומבשלים 5 דקות. מניחים להצטנן, ומוסיפים את הרום.

  2. טובלים בסירופ את הסברינות היטב מכל הכיוונים. יש לתת לתהליך זמן עד שהסברינות יספגו היטב את הסירופ. בזמן הזה מכינים את הקצפת.

הכנת הקצפת:

  1. בקערת מיקסר שמים את השמנת ואבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת המנה:

  1. מבצעים חתך מן הצד , בגובה שני שליש של הסברינה. החתך אינו אמור להגיע עד הסוף. יוצרים כמין כיס. מזלפים קצפת אל תוך החתך ומקשטים בדובדבן מסוכר.

אופן ההגשה:

  1. שמים סברינה על הצלחת. יוצקים מסביב טיפה מן הסירופ ומגישים.