ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות
קולים את העגבניות על הגז באש גלויה (כמו חצילים) עד שהן משחימות ונשרפות. מסירים מהאש, מקלפים את הקליפה השרופה וחותכים את העגבניות לשמיניות. (שומרים את המיץ שניגר).
בסיר שטוח מבשלים השום הקצוץ בשמן זית קר, מוסיפים את העגבניות, נוזלי העגבניות, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים באש נמוכה מספר דקות להתפתחות הטעמים.
מבשלים תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח – להקפיד להוציא כאשר מתרכך אבל האמצע עדין מעט קשה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בתנור בחום נמוך-בינויי על נייר אפיה לייבוש למספר דקות. מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים באמצעות מלין (Moulin) מוסיפים את הקמח, החלמון מלח והפלפל ומעבדים בעדינות למסה אחידה.
מגלגלים לגלילים דקים וארוכים (קוטר ½1 ס"מ) וחותכים לצורת ניוקי. (נעזרים במעט קמח למניעת הדבקויות). מבשלים את הניוקי במספר סבבים בסיר מים מומלחים רותחים בביעבוע קל. מוציאים את הניוקי כשהם צפים.
מוסיפים לסיר הרוטב החם את הניוקי המבושלים (בעודם חמים) ומערבבים בעדינות.
בצלוחיות אישיות מסדרים את הניוקי ומפזרים מעליו את פרורי הלחם, הפרמזן ועלי בזיליקום.