מרק רומני עם נקניק קבנוס
משרים את השעועית במים ללילה.
מסננים את השעועית, שוטפים, ושמים בסיר גדול. מוסיפים מים עד כיסוי ומחממים על אש בינונית עד רתיחה של מס' דקות.לאחר מכן שוטפים ושמים מים קרים ומרתיחים עד התרככות השעועית (שעתיים, אך ניתן לבשל גם בסיר לחץ תוך 20 דקות).
חותכים את כל הירקות לחתיכות קטנות-בינוניות. מחממים בסיר שמן (לא חייב זית) ומוסיפים את הקבנוס למספר דקות, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה. מוספים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ואורגנו.
לאחר התרככות הירקות מוסיפים אליהם את השעועית יחד עם מי הבישול שלה ואת ציר הירקות ומבשלים כ- 45 דקות על אש בינונית. מוהלים את רסק העגבניות במים ויוצקים למרק ומבשלים עוד כחצי שעה ומגישים.