מוס פלפלים באדום וצהוב
קולים את הפלפלים בתנור ומקלפים. מניחים במסננת ללילה על מנת שיגירו נוזלים. למחרת ממליחים קלות ומאדים את הפלפלים הקלופים, כל צבע בנפרד, על מחבת טפלון ללא שמן עד שהם מתייבשים.מניחים בצד להצטנן.טוחנים במיקסר ידני את הפלפלים. במקביל מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת עמידה ומקפלים פנימה את הרסק הפלפלים- כל צבע בנפרד. מתקנים את הטעמים. מעבירים לכלי הגשה ומקררים עד להגשה.
השמנת יוצרת מנה "כבדה". למנה יותר קלילה מפחיתים את כמות הקצפת ביחס לפלפלים.
חשוב לזכור כי הבלסמי המצומצם נספג במוס ולכן יש לשימו רגע לפני ההגשה או כקישוט על הצלחת ולא ישירות על המוס.