לשון כבושה במרינדה
שוטפים היטב את הלשון ומנגבים. דוקרים את הלשון בסכין חדה. מפזרים על הלשון 3-4 כפות מלח גס, כף פלפל משפשפים ומכניסים למקרר ל 24 שעות. חוזרים על התהליך כל יום במשך שבוע כאשר בכל פעם שוטפים את הלשון לאחר הוצאתה מהמקרר.
מכניסים את הלשון למרינדה ל 48-24 שעות במקרר.
מכניסים את הלשון לסיר לחץ (אפשר גם לסיר רגיל אבל אז זה אורך מספר שעות). מכסים במים. מרתיחים כשעה ולאחר צינון קל מסירים את העור.
מחממים את הרוטב ומצמצמים ומגישים עם הלשון החתוכה לפרוסות.