לחם פומפרניקל ביתי
מחממים תנור מראש ל 100- מעלות (רק לצורך ההתפחה). מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר. משאירים לעמוד 5 דקות לתסיסה. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט החמאה) ולשים במיקסר כ 5- דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור לצאת מעט דביק.
מעצבים את הבצק ככיכר באופן הרצוי ומתפיחים את הבצק כחצי שעה או עד שיכפיל נפחו באופן הבא: מכבים את התנור שחומם מראש. מתיזים ספריי שמן על הכיכר, מכסים בניילון ומכניסים לתנור החם והכבוי.
לאחר שמוציאים את הלחם מההתפחה מחממים שוב את התנור ל 185- מעלות. אופים את הלחם בין 35-30 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה המומסת. מצננים על רשת.