כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה
מערבבים את כל חומרי כדורי הבשר ויוצרים כדורים.
מחממים את השמן ומקרמלים בו את הבצלים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, פלפלים ועשב הלימון. מוסיפים חלב קוקוס וכורכום. לאחר דקה מוסיפים את הסויה ,צ'ילי מתוק ומרק ומבשלים 3 דקות לאיחוד טעמים.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ 20 דקות ללא מכסה ועוד 5 עם מכסה על להבה נמוכה.
מתבלים בכוסברה קצוצה טריה.
מטגנים את האורז טיגון קל, על אש גבוהה, כשתיים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.
ניתן להוסיף לאורז גזר או בצל או פלפל אדום או שום או כל מה שרוצים, אך אם מוסיפים ירקות יש לאדות אותם לפני טיגון האורז.
מוסיפים את המים הרותחים. זהירות המים עלולים להשפריץ!
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מעבירים את הסיר עם האורז ללהבה הכי חלשה בגז ומכוונים אותה על האש הכי נמוכה שיש. מבשלים כעשר דקות כאשר הסיר מכוסה במכסה.
אחרי עשר דקות מוסיפים לאורז את חלב הקוקוס ומערבבים.
ממשיכים לבשל את האורז עוד 5 דקות. לאחר 5 דקות מכבים את האש. בזריזות מאווררים את האורז עם מזלג ומכסים את הסיר עם המכסה. נותנים לאורז לעמוד עוד כ 10 דקות.