Go Back
הדפס
טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח אסייתי, מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות טמפורה, סברס, שזיפים חמוצים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 228 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לטמפורה:

  • רביכה מקמח טמפורה ומים קרים.
  • פרוסות סברס מקולף.
  • פרוסות גבינת עיזים לא דומיננטית בבבשלותה כדוגמת קרטון דה שבניון.

רוטב שזיפים חמוצים:

  • 300 גרם  שזיפים חמוצים.
  • 1 שן שום
  • 1 חופן עלי כוסברה קצוצים.
  • 1 חופן עלי נענע קצוצים.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • 2 כפות מירין.
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לבן.

אופן ההכנה

  1. ורצים את השזיפים ומבשלים במים להתרככות. מגלענים את החרצנים. מחממים שמן ומוסיפים את השום, כוסברה, נענע, השזיפים, חצי כוס מים ומיץ לימון. מבשלים חצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים מירין. מצננים ומסננים.

  2. טובלים את פרוסות הסברס בטמפורה ומטגנים.

  3. מניחים בצלחת 3 פרוסת גבינה. עלכל פרוסת גבינה מניחים את הסברסים ומוזגים מעליהם רוטב בנדיבות.