טירמיסו
מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במיקסר/בעזרת מקצף חשמלי ידני עד לקבלת קצפת יציבה (אך לא יתר על המידה, שלא תתפרק). מעבירים לקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
בקערה חסינת חום מקציפים חלמונים וסוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה בעזרת מקצף חשמלי ידני, עד שלא מבחינים בגרגרי הסוכר ומתקבלת תערובת תפוחה קלות. מוסיפים ליקר אמרטו ומניחים את הקערה על גבי באן מארי ומקציפים במהירות גבוהה בעזרת מקצף חשמלי ידני במשך 6-5 דקות או עד שהתערובת מבהירה ומסמיכה מאוד, הופכת כמעט "מסטיקית", ופס שיוצר מזלג בתערובת נסגר בחזרה כעבור לא פחות מ-4 שניות. מסירים מהאש ומניחים לצינון במשך 15 דקות (רצוי לקרר על גבי קערה מים קרים וקרח).
מקציפים מסקרפונה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מאחדים את הזביונה המצוננת היטב עם המסקרפונה המוקצפת ומערבבים בעדינות בעזרת מטרף ידני, עד שלא ייוותרו גושים. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת.
מכינים 200 מ"ל קפה אספרסו ומוסיפים 2 כפות ליקר אמרטו.
טובלים בישקוטים למשך חצי שניה בקפה, מנערים קלות ומניחים בתבנית. יוצקים מעל מחצית מהתערובת, מניחים שכבה נוספת של הבישקוטים הטבולים בקפה ויוצקים את חלקה השני של התערובת. מיישרים ומכניסים לקירור למשך 12 שעות.
מאחסנים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה בוזקים קקאו.