Go Back
הדפס
גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

סוג המנה תוספת
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גראטן, גראטן תפוחי אדמה, מיונז, תפוחי אדמה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 274 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
  • ½ כוס מיונז
  • ½ כוס מים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 10 טיפות טבסקו
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב היטב את כל חומרי הרוטב – מיונז, מים, שום, מלח, פלפל, טבסקו וחרדל. מתקבל רוטב דליל ונוח למזיגה. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי בינוני (בין 1/2 ל- 1 ס"מ) ומסדרים את הפרוסות בתבנית עם נייר אפיה באופן מדורג (לחילופין אפשר לסדר בתבניות אפיה אישיות)

  2. מוזגים בעזרת כף שיכבה של הרוטב מעל פרוסות תפוחי האדמה ומכניסים לאפיה לתנור ב 220 מעלות לכ- 45 דקות.

  3. ב-10 הדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את התבנית למסילה העליונה. אופים עד לקבלת צבע חום "שרוף" יפה בקצוות הפרוסות.

    גראטן תפוחי אדמה במיונז