Go Back
הדפס
ביצ'ק - מאפה דלעת בוכרי

ביצ'ק - מאפה דלעת בוכרי

ביצ'ק - מאפה דלעת בוכרי

סוג המנה מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח טריפוליטאי
תגיות ביצ'ק, מאפה דלעת
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 1 hour 20 minutes
התפחת הבצק 6 hours
זמן הכנה כולל 8 hours 20 minutes
מנות 1
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לבצק:

  • 600 גרם קמח
  • 1 כף שמרים טריים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 160 מ"ל שמן
  • 360 מ"ל מים
  • ½ כפית מלח

חומרים למילוי הדלעת:

  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות קצח

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. לשים קמח, שמרים, סוכר וראס אל חנות, במיקסר במשך דקה.

    מוסיפים את השמן והמים ולשים שתי דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.

  2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה ועד לילה.

    הכנת-בצק-ביצ'ק

הכנת מילוי הדלעת:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

    מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות שמן והתבלינים ואופים כ- 40 דקות או עד לריכוך.

    דלעת-לביצ'ק
  2. במקביל מטגנים את הבצל בשמן שנותר על אש נמוכה - בינונית כ- 10 דקות להזהבה.

  3. מועכים את הדלעת עם מזלג מוסיפים את הבצל והשום. מערבבים ומתקנים תיבול.

מילוי הכיסון:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

  2. מחלקים את הבצק ל 20 עיגולים. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 10 סנטימטר.

    בצק-של-ביצ'ק
  3. מניחים במרכז כף גדושה של המילוי.

    מילוי-ביצ'ק-3
  4. מקפלים את הבצק משלושת הקצוות כלפי המרכז כמו משולש.

    ביצ'ק
  5. מניחים בתבנית עם התפרים כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים קצח.

    ביצ'ק-עם-קצח
  6. אופים ל- 30 דקות עד שהבצק זהוב.

    ביצ'ק-בתנור