Go Back
הדפס
ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות

ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות

ריקוטה אפויה ברוטב ארבע עגבניות

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות יין עגבניות, ריקוטה, ריקוטה אפויה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 days 2 hours
זמן הכנה כולל 2 days 2 hours 25 minutes
מנות 6
קלוריות 205 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 קופסא גדולה של ריקוטה גד (750 גרם) – ניתן לבקש במעדנייה של הסופר.
  • זסטים של קליפת תפוז משני תפוזים
  • מיץ מתפוז אחד
  • 1 חבילה עגבניות שרי מיובשות להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול
  • 1 חבילת עגבניות מיובשות להשרות במים חמים כחצי שעה לפני הבישול
  • 700 גרם עגבניות שרי
  • 3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 2 חבילות מרווה

אופן ההכנה

  1. מיבשים את הריקוטה למשך לילה בתוך המקרר על ידי הוצאתה מהקופסא והצבתה על רשת של תנור אפייה.

  2. אופים את עגבניות השרי (בלי טורבו) ב- 180 מעלות כחצי שעה.

  3. מבשלים את העגבניות המקולפות, עגבניות השרי האפויות, עגבניות השרי מיובשות והמושרות, עגבניות השרי המושרות, המרווה, מיץ התפוזים, הזסטים ושמן הזית. מאזנים טעמים עם מלח וסוכר. מקררים במקרר ללילה.

  4. אופים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 35 – 40 דקות. מחממים את רוטב העגבניות. מתקנים את הטעם ומגישים בצלחת מרכזית אליה מעבירים בזהירות את הגבינה ומעליה יוצקים את הרוטב. ניתן לקשט בעגבניות שרי ועלי מרווה טריים.