Go Back
הדפס
קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים

קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים

קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח המטבח הבאסקי
תגיות קלמארי, קלמארי ממולא
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
השריית הפלפלים 8 hours
זמן הכנה כולל 9 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 198 kcal

חומרים

  • 3 פלפלים
  • 6 קלמארי שלם נקי
  • 200 גרם ביקון קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 כרשות קצוצות - החלק הלבן בלבד.
  • 3 שיני שום פרוס
  • שמן זית
  • זעתר טרי
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

הכנת הפלפלים:

  1. יום לפני הכנת המנה מכינים את הפלפלים שיספגו טעמים.

  2. מחממים תנור ל- 180.

  3. קולים את הפלפלים עד שהם משחימים. מקלפים ומרחיקים את הזרעים. חותכים לרצועות.

  4. שמים בכלי את רצועות הפלפלים. מוסיפים את השום הפרוס, הזעתר, המלח והפלפל. מכסים בשמן זית.

הכנת הקלמארי:

  1. קוצצים את הכרשה ומאדים בשמן עד לריכוך.

  2. מוסיפים את הבייקון ומתבלים במלח ופלפל.

  3. ממלאים את הקלמרי בתערובת המטוגנת.

  4. מחממים שמן במחבת כבדה לחום גבוהה. מטגנים הקלמרי הממולא 30 שניות בכל צד עד להשחמה של הקלמרי משני צדדים. להיזהר מטיגון יתר.

  5. מניחים בצלחת את רצועות הפלפל הקלוי ומניחים עליהן את הקלאמרי.