קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים
יום לפני הכנת המנה מכינים את הפלפלים שיספגו טעמים.
מחממים תנור ל- 180.
קולים את הפלפלים עד שהם משחימים. מקלפים ומרחיקים את הזרעים. חותכים לרצועות.
שמים בכלי את רצועות הפלפלים. מוסיפים את השום הפרוס, הזעתר, המלח והפלפל. מכסים בשמן זית.
קוצצים את הכרשה ומאדים בשמן עד לריכוך.
מוסיפים את הבייקון ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את הקלמרי בתערובת המטוגנת.
מחממים שמן במחבת כבדה לחום גבוהה. מטגנים הקלמרי הממולא 30 שניות בכל צד עד להשחמה של הקלמרי משני צדדים. להיזהר מטיגון יתר.
מניחים בצלחת את רצועות הפלפל הקלוי ומניחים עליהן את הקלאמרי.