מרק תירס סיני עם עוף
שוטפים את עצמות העוף במים קרים. שוברים את עצמות העוף וקוצצים לחתיכות של כ- 10 ס"מ (על מנת למצות את הטעם).
מועכים את פיסות הבצל הירוק והג'ינגר (על מנת למצות את הטעם).
שמים את העצמות בסיר גדול מאד כך שגובה העצמות יגיע עד לא יותר מחצי גובה הסיר ומכסים במים עד גובה של כ- 3 ס"מ מתחת למכסה.
מחממים למצב של כמעט רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות.
מקפים את השומן שצף עד אשר הנוזל צלול.
מוסיפים את הג'ינג'ר, הבצל הירוק והפלפל. מבשלים כ- 3 שעות על אש נמוכה (בעבוע מתון) עד שגובה המרק יורד בחצי. מכבים וממתינים כ-30 דקות.
מסננים את המרק דרך בד סינון לקבלת הציר.
מערבבים במעבד מזון את גרגירי התירס עם ¾ כוס ציר עוף סיני עד לקבלת עיסה חלקה. מסננים את התערובת דרך מסננת דקה תוך מעיכת העיסה ביסודיות דרך המסננת בעזרת כפית.
בסיר מרק מערבבים את שאר ציר העוף, עם רצועות העוף ועם תערובת התירס שעברה סינון. מחממים מעט ומוסיפים את התירס הגמדי. מבשלים כ- 20-15 דקות.
מוסיפים את הג'ינגר ורוטב הסויה ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי. מתבלים בפלפל ומלח לפי הצורך.