Go Back
הדפס
בסבוסה

בסבוסה

בסבוסה

סוג המנה עוגות, קינוח
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות בסבוסה, סולת, עוגת סולת
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 360 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לעוגה:

  • ¾ כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • כוסות קמח
  • כוסות סולת
  • 1 כף גדושה אבקת אפיה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • כוס חלב
  • 1 כף מי ורדים (לא חובה)
  • ½ כוס בוטנים מקולפים לא מלוחים

חומרים למי הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 מקל וניל
  • ½ כוס דבש
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

הכנת הבסבוסה:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

  2. שמים את כל חומרי העוגה למעט הבוטנים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק. מעבירים את הבצק לקערה. שוברים את הבוטנים לחתיכות גדולות ומערבבים לתוך הבצק.

  3. מעבירים לתבנית אפיה בגודל 24 על 38 משומנת ואופים כ-45 דקות, עד שהבסבוסה מזהיבה.

  4. מוציאים את הבסבוסה מהתנור מסמנים מעוינים על פני העוגה ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שסכין שננעצת בבצק יוצאת יבשה.

  5. מוציאים מן התנור ובעזרת סכין מעמיקים את הסימונים עד לתחתית העוגה. כלומר פורסים את העוגה אך משאירים בתבנית.

הכנת מי הסוכר:

  1. בזמן שהעוגה נאפית בתנור שמים בסיר קטן את: הסוכר, מים ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.

  2. חוצים את מקל הוניל לאורכו ומקרצפים את הגרגירים שבו לתערובת שבסיר וזורקים את המקל. מוסיפים את הדבש והחמאה ומערבבים על האש עד שהחמאה נמסה.

  3. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את הסירופ. מחכים 10 דקות ומגישים.