בסבוסה
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
שמים את כל חומרי העוגה למעט הבוטנים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק. מעבירים את הבצק לקערה. שוברים את הבוטנים לחתיכות גדולות ומערבבים לתוך הבצק.
מעבירים לתבנית אפיה בגודל 24 על 38 משומנת ואופים כ-45 דקות, עד שהבסבוסה מזהיבה.
מוציאים את הבסבוסה מהתנור מסמנים מעוינים על פני העוגה ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שסכין שננעצת בבצק יוצאת יבשה.
מוציאים מן התנור ובעזרת סכין מעמיקים את הסימונים עד לתחתית העוגה. כלומר פורסים את העוגה אך משאירים בתבנית.
בזמן שהעוגה נאפית בתנור שמים בסיר קטן את: הסוכר, מים ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.
חוצים את מקל הוניל לאורכו ומקרצפים את הגרגירים שבו לתערובת שבסיר וזורקים את המקל. מוסיפים את הדבש והחמאה ומערבבים על האש עד שהחמאה נמסה.
כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את הסירופ. מחכים 10 דקות ומגישים.