Go Back
הדפס
טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז

טוסט גבינת עיזים עם חמאת תפוז

טוסט גבינת עיזים עם חמאת תפוז

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גבינת עיזים, חמאת תפוז
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6
קלוריות 157 kcal

חומרים

חומרים לטוסטים:

  • 1 בגט טרי חתוך לפרוסות דקות
  • חבילות גבינת סנט מור
  • עלי בזיליקום
  • חמאת תפוז

חומרים לחמאת התפוז:

  • 1 כוס ליקר תפוזים קוואנטרו
  • מיץ וגרידה של הקליפה מחמישה תפוזים
  • 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מלח לפי טעם
  • פלפל לבן טחון דק לפי טעם

אופן ההכנה

הכנת חמאת התפוז:

  1. בסיר מרתיחים את הקוואנטרו ומצמצמים בחצי.

    הכנת-חמאת-תפוז
  2. מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז, מלח ופלפל. מבשלים יחד ומצמצמים שוב לחצי. מצננים ל-30 מעלות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, תוך כדי בחישה. מעבירים לכלי קיבול ושומרים בקירור.

הכנת הטוסטים:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.

  2. חותכים את הבאגט לרוחבו לעיגולים בעובי סנטימטר.

  3. חותכים את גלילי הגבינה לרוחבם לעיגולים בעובי של חצי סנטימטר. מומלץ לפרוס את הגבינה באמצעות חוט מתכת או סכין גבינות.

  4. מורחים על פרוסת הבגט חמאת תפוז בנדיבות, מניחים על החמאה עלה בזיליקום ומעליו עיגול גבינה. אופים בתנור עד להתכת הגבינה.

    הכנת-טוסט-חמאת-תפוז