טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה
מניחים את הטונה בכלי ומטפטפים על הטונה את הסויה. מעסים קלות את הסויה כך שתספג לתוך הטונה. שומרים במקרר כמה שעות עד לילה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
ממיסים את החמאה בסיר שטוח ומוסיפים את קוביות התפוח. מקפיצים 2 - 3 דקות ומוסיפים 6 כפות מים. מאדים על אש קטנה כרבע שעה עד שקוביות התפוח מתרככות. מסננים ושומרים את הנוזלים בצד.
בקערה מערבבים את הסוכר, כוסברה והפלפל. מגלגלים את הטונה בתערובת. אופים את הטונה כ- 2 - 3 דקות.
אם רוצים אפשר לצרוב את הטונה על מחבת פסים במקום לאפות אותה בתנור. כמובן שיש לפרוס את הטונה לפרוסות דקות.
שמים על צלחת חופן עלי ביבי. שמים על העלים את פרוסות הטונה. ומפזרים מעל את התפוחים המקורמלים והרוטב ששמרנו.