Go Back
הדפס
חציל בבלסמי

חציל בבלסמי

חציל בבלסמי

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות בלסמי, חציל בבלסמי, חצילים בחומץ
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 55 minutes
השרייה בבלסמי 2 days
זמן הכנה כולל 2 days 1 hour 25 minutes
מנות 6
קלוריות 135 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 4 חצילים בינוניים
  • שמן זית משובח
  • חומץ בלסמי משובח
  • מלח גס רצוי אטלנטי

אופן ההכנה

  1. קולפים את החצילים ומחלקים כל חציל ל- 3 – 4 גלילים. ממליחים היטב ושמים במסננת "להזיע" למשך מספר שעות. שוטפים קלות ומייבשים במגבת נייר.

  2. מורחים את החצילים בשכבה דקה מאד של שמן זית. מפזרים מעט מאד מלח גס. יש לשים לב שאם החצילים נשטפו קלות, יתכן שלא נדרש כלל להוסיף מלח.

  3. משמנים קלות תבנית אפיה. מעמידים את גלילי החצילים בתבנית לא צפוף מדי. (12 גלילים אמורים להיכנס בתבנית אפיה סטנדרטית).

  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות. אופים במשך כ- 35 דקות. הופכים את החצילים לצד השני של הגליל ואופים עוד כ- 20 דקות. (החצילים נדבקים לתחתית ונוצרת בתחתיתם מעין "קליפה". יש להשתמש בתרווד מתאים על מנת להפוך את החציל בלי להסיר את הקליפה. מוציאים מהתנור ומחלצים את החצילים. מחכים שהחצילים יתקררו ושמים בכלי אטום עם חומץ בלסמי. שמים במקרר ומדי חצי יום הופכים כך שהחומץ ייספג היטב בחצילים.