בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה
מלהיטים פוייקה מספר 3 על האש (כ 20 דקות).
מוסיפים שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל הקצוץ ומטגנים מעט מאד. מוציאים את בצל לקערה.
מקמחים קלות את קוביות הבשר בקמח מתובל במלח ופלפל. מוסיפים לפוייקה ו"סוגרים" תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הכרישה ומערבבים.
מוסיפים בשלבים את הבטטות, תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים את השזיפים ומערבבים. משלב זה לא מערבבים יותר את התבשיל על מנת לא לפרק את התפוחי האדמה.
מוזגים ¾ בקבוק יין אדום (ממלאים עד גובה שהוא קצת מתחת לקו התבשיל). ממיסים את קוביות התיבול במעט מים רותחים ומוזגים לתבשיל. מטפטפים מעט שמן צ'ילי ומביאים את התבשיל לרתיחה.
מכסים את הפוייקה עם מכסה ומכניסים את הפוייקה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לאחר שעה וחצי בודקים ומוסיפים עוד מהיין (¼ בקבוק) לפי הצורך. מניחים ענף רוזמרין, מכסים ומכניסים חזרה לתנור לעוד שעה וחצי.
מומלץ לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בתחתית הפוייקה אחרת התבשיל יישרף. רצוי להכין יום קודם ולתת לטעמים להתגבש.
לחמם את הפוייקה בתנור ולהגיש מנה גדושה מהתבשיל מעל מצע פסטה (פנה או פטוצ'יני) טרייה שהוכנה זה עתה.