באמצעות סכין יוצרים צורת איקס בקליפת העגבניה. מקפידים לחתוך רק את הקליפה ולא את בשר העגבניה. חולטים במיים רותחים כחצי דקה עד שהקליפה מתחילה להיפרד מבשר העגבניה. מוציאים את העגבניה מן המים ומצננים במים קרים על מנת לעצור את הבישול. מקלפים את קליפת העגבניה וחותכים את העגבניה לרוחבה לשני חצאים.
מניחים בתבנית את חצאי העגבניה. על כל חצי מניחים גבעול קורנית, כמה פרוסות שום ומלח גס. בוזקים מלמעלה קצת סוכר ומזליפים על הכל שמן זית. אופים את העגבנית בתנור בחום של כ- 80 - 100 מעלות למשך שתיים עד שלוש שעות.
מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את כמות המולים.
שוטפים את המולים. מנקים את הצדפה החיצונית ומסירים את השערות.
קולים את החצילים על מחבת או פלנצה. מקלפים את הקליפות ושומרים את בשר החציל.
בסיר גדול מביאים את מרכיבי המרק לרתיחה. מוסיפים את בשר החציל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק למרקם חלק. מסננים במסננת צפופה.
מכניסים את המולים לסיר המים הרותחים לשליקה מהירה של דקה. מסננים את המים ושוטפים במים קרים. בודקים אם יש מולים שלא נפתחו ונפטרים מהם.
מחממים שוב את המרק. לא להביא לרתיחה. מוסיפים את המולים ומבשלים 5 דקות נוספות על סף רתיחה. חשוב לשים לב לא להרתיח את המרק מה שעלול לגרום לשמנת להתפרק.
מוזגים מרק לקערות, מסדרים בכל קערה רבע מכמות מולים, ובמרכזה מניחים חצי עגבנייה קונפי. מפזרים מעט נענע קצוצה על המנות.