גבעולי אספרגוס קרים ברוטב
קוצצים וזורקים את השליש התחתון של האספרגוס ומקלפים בקולפן את החצי התחתון של כל גבעול מבשלים כ-5 דקות את האספרגוס בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים. מוציאים מהסיר ושמים מיד במי קרח (לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק). חותכים באלכסון כל גבעול לשני חלקים.
קולים את גרגירי השומשום במחבת יבשה עד שמזהיבים קלות.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.
מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את השומשום הקלוי ומגישים קר.
טיפ: ניתן ליבש ולשמור את גבעולי האספרגוס לאחר הבישול בכלי אטוס במקרר למשך יום יומיים. התקנת המנה תעשה מיד לפני ההגשה.