Go Back
הדפס
ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

ברוסקטה שרימפס

סוג המנה מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות ברוסקטה שרימפס
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 175 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 בגטים פרוסים לפרוסות אלכסוניות דקות
  • 300 גרם שרימפס מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • 10 עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים חצי שעה
  • 8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרצועות
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • 1 פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
  • שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  1. מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית. אופים בתנור שחומם לחום בינוני מראש עד להשחמה.

  2. מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את השרימפס טיגון קל של 2 - 3 דקות. מוציאים את השרימפס מן המחבת ושמים בצד. 

  3. מוסיפים עוד טיפה שמן זית למחבת ומאדים בו את עגבניות השרי למספר דקות כדי שיתרככו. מוסיפים את שאר החומרים למחבת למעט גבינת הפטה. כשהתערובת מתחממת מחזירים את השרימפס חזרה למחבת. מתבלים במלח ופלפל. חשוב לזכור כי גבינת הפטה מוסיפה אף היא מליחות.

  4. מניחים את פרוסות הבגט בתבנית. מניחים על כל פרוסה ככף מן התערובת ומפוררים על התערובת קצת פטה. אופים בתנור שחומם על גריל עליון כ-2 דקות ומגישים מיד.