שמים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים 20-15 דקות עד שכל המים נספגו והעדשים רכות. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החומץ בלסמי, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים.
מחממים תנור ל 180.
פורסים את הבאגט לפרוסות באלכסון. עורמים על כל פרוסה כף של העדשים. על העדשים מניחים פרוסה דקה של הגבינה ועליה קוביות קטנות של עגבניה קצוצה. מזלפים מעט שמן זית על הברוסקטות וקולים בתנור לכ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.
מקשטים בעלה בזיליקום ומגישים.