Go Back
הדפס
יין עגבניות קר

יין עגבניות קר

יין עגבניות קר

סוג המנה אפרטיף, מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות יין עגבניות, מיץ עגבניות
זמן הכנה 7 minutes
זמן בישול 1 hour 5 minutes
תלייה במקרר ללילה וקירור 12 hours
זמן הכנה כולל 1 hour 12 minutes
מנות 6
קלוריות 75 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים ליין עגבניות:

  • 3 ק"ג עגבניות אדומות מאיכות מעולה
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור גרוס דק לפי טעם
  • שמן זית לעיטור
  • גבעולי עירית לעיטור
  • בד גזה לסינון

אופן ההכנה

אופן הכנת יין העגבניות:

  1. מרסקים את העגבניות המעבד מזון.

  2. פורסים בד גזה מעל קערה גדולה. יוצקים את הרסק לבד הגזה. אוספים את שולי הבד. קושרים ותולים במקרר למשך לילה מעל הקערה כך שהמיץ המסונן מטפטף לקערה.

  3. למחרת, מרתיחים את המיץ ומבשלים שעה על אש נמוכה. מתקבל נוזל צלול ומרוכז (לא אדום).

    מקררים היטב.

  4. מתבלים במעט מלח לפי הטעם (אפשר גם מעט פלפל גרוס דק).

  5. כשהמיץ קר, יוצקים לגביעי יין.

    שמים גבעול עירית ומטפטפים כמה טיפות שמן זית לעיטור.