דג לוקוס עם צדפות וירקות ברוטב חמצמץ
מתבלים את פרוסות הדגים בפלפל לבן ומלח. מורחים אותן בשמן זית ומקמחים.
קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו יחד עם הפלפל החריף ומוסיפים את השום. מוסיפים את הצדפות ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים בבישול כשתיים-שלוש דקות נוספות ומניחים בצד.
מטגנים את הדג בשמן זית. בדקה האחרונה של הטיגון מוסיפים את הרוטב על הדג.
מבשלים חתיכות דקות של זוקיני פרוס במים רותחים כשתי דקות עד התרככות הזוקיני. מוסיפים מעט מים למחבת בה טיגנו את הדג, לאחר שהוצאנו אותו, מוסיפים קמח, את מיץ הלימון מעורבב יחד עם החרדל, מעט דבש, פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק. מתיקות או חמיצות הרוטב הינה לפי טעם אישי.
מגישים בצלחת כאשר בתחתית פרוסות הזוקיני, עליהן הדג עם רוטב הירקות והיין ומעל רוטב החרדל.
אפשרויות נוספות: שימוש בפירורי הלחם על הדג ולא בקמח בזמן הטיגון.
תוספת פלפל קצוץ דק מאוד כרצועות לתערובת הירקות המטוגנת ולאחר מכן מבושלת קלות ביין לבן.