Go Back
הדפס
תפוחי עץ אפויים במעטפת בצק מוגשים עם גלידה

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות תפוחי עץ, תפוחים בבצק עלים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 422 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות.
  • 4 כוסות מים
  • ¾ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 מקל וניל
  • גרידה מקליפה של לימון
  • 750 גרם בצק עלים
  • 1 מיכל שמנת מתוןקה
  • 1 חלמון טרוף עם מים
  • ריבת משמשים או פובידל

אופן ההכנה

  1. שמים את המים, סוכר,מקל וניל, מיץ לימון, והקליפה ומביאים לרתיחה. 

  2. מבשלים את התפוחים ברוטב עד שהם רכים (25 דקות). מוציאים את התפוחים ומקררים אותם. 

  3. מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים 6 עיגולים בקוטר 20 סמ'. 

  4. מחממים תנור ל 220.

  5. שמים במרכז כל עלה תפוח, אוספים את שולי העלה ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית אפיה את התפוחים כשצד התפר כלפי מטה. מברישים כל עלה שעוטף תפוח בחלמון המהול במים ואופים כ 20 דקות עד שהעלה שחום. 

  6. מקציפים את השמנת לקצפת.

  7. עושים חריץ בכל מעטפת בצק לאחר אפייתה ובחריץ (שנכנס לתוך התפוח כחריץ מאורך ועגול) מכניסים את הריבה.

    עוטפים בקצפת ומוסיפים בצד גלידת שמנת (רצוי וניל).