Go Back
הדפס
שוק טלה 7 שעות

שוק טלה 7 שעות

שוק טלה 7 שעות

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות שוק טלה, שוק טלה שבע שעות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 7 hours
זמן הכנה כולל 7 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 350 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת שוק הטלה:

  • 1 שוק טלה
  • 6 כרשות
  • 8 תפוחי אדמה
  • 6 בצלים בינוניים
  • 6 גזרים גדולים
  • 5 עגבניות
  • 2 בקבוקים יין לבן מנורמנדי
  • 1 ראש שום לא מקולף
  • חופן עלי תימין
  • מלח מנורמנדי לפי טעם
  • פלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס.

  2. מניחים את הבצלים, הגזרים, השום, הכרשות והטימין בתחתית תבנית. מניחים מעל את השוק וצולים כ 30 דקות. 

  3. אחרי 30 הדקות מתבלים את השוק במלח ופלפל ואופים עוד 30 דקות נוספות. 

  4. מוצאים את התבנית מהתנור ומוזגים על השוק את היין. מכסים בנייר אפיה ומחזירים את התבנית לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל 140 מעלות וממשיכים לצלות עוד 5-4 שעות. תוך כדי הצלייה בודקים את מצב הבשר והירקות ובמידת הצורך משנים את הטמפרטורה. 

  5. שעה לפני כיבוי התנור מוסיפים את העגבניות לתבנית.