Go Back
הדפס
ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ביצה עלומה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 213 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת הביצים:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס קרוטונים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית חמאה רכה
  • 12 בצלים ירוקים החלק הלבן
  • 1 כף חומץ

חומרים להכנת הרוטב:

  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קטן קלוף וקצוץ דק
  • 1 עלה דפנה
  • 1 גבעול תימין
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • מלח לפי טעם
  • 3 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה:

    אופן ההכנה

    1. ממיסים את החמאה במחבת.

    2. מאדים את הבצל, השום, הגזר, עשבי התיבול והתבלינים כ- 5 דקות, עד להתרככות.

    3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה 20 דקות. מסננים ומעבירים את הנוזל למחבת רחבה.

    4. ממלאים מחבת או סיר עם שוליים גבוהים במים וכף חומץ. מביאים לרתיחה עדינה.

    5. שוברים את הביצים פנימה אחת, אחת. מבשלים 4 דקות ומוציאים עם כף מחוררת לקערה.

    6. מאדים במחבת את הבצלים הירוקים. מוסיפים את החמאה והקמח. מערבבים מעט ומעבירים לרוטב.

      מבשלים כשתי דקות עד שהרוטב מסמיך טיפה.

    אופן ההגשה:

    1. מניחים את הביצים בצלחת. יוצקים מעל את הרוטב. מוסיפים את הקרוטונים ואת הבצלים הירוקים המאודים.