ביסק מנגולד
ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את המנגולד ומאדים אותו, ללא מכסה, עד לקבלת צבע ומרקם של בצל מטוגן. (לא לטגן יותר מידי כי התבשיל יצא מר).
מוסיפים את היין הלבן ומאדים 10 דקות נוספות, על אש גבוהה, ללא מכסה עד שהתערובת כמעט יבשה.
מוסיפים את המים ומאדים את התערובת עוד 10 דקות נוספות על להבה בינונית. לערבב מידי פעם.
מסננים במסננת את כל חומרי הביסק לתוך סיר. לוחצים על המנגולד על מנת להוציא ממנו כמה שיותר נוזלים. ממליחים בעדינות על מנת לקבל נוזל מרוכז עם טעם. זורקים את המנגולד.
מנפים בהדרגה את הקמח אל תוך הסיר תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת ומחממים על אש קטנה 5 דקות עד שהביסק מסמיך.
מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בסומק.