Go Back
הדפס
חצילים בתחמיץ

בדינגאן עארוס מח'לל - חצילים בחומץ

בדינגאן עארוס מח'לל - חצילים בחומץ
סוג המנה מנות פתיחה, מנות ראשונות
סוג המטבח המטבח המצרי
תגיות חצילים בחומץ
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 179 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לחצילים:

  • 1 ק"ג חצילים קטנים (אורך עד 12 ס"מ, רוחב עד 3 ס"מ)
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות חומץ
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מסירים את העוקץ של החצילים. מבצעים חתך בצורת כיס לאורך החציל, ממליחים ומניחים להזיע כרבע שעה על מנת להוציא מרירות. שוטפים את המלח. מכניסים את החצילים לסיר ומכסים במים. מבשלים כ 15 – 20 דקות, עד שהחצילים רכים. מסננים את המים.

  2. מוהלים כף חומץ בחצי כוס מים. כותשים את השום עם כפית מלח ומוסיפים את הכמון, הפפריקה והפטרוזיליה הקצוצה. מרטיבים את העיסה בכף חומץ. בעזרת סכין ממלאים את הכיס שיצרנו בחציל עם התערובת. מסדרים את החצילים על הצלחת ויוצקים את החומץ המהול במים על החצילים.