Go Back
הדפס
אנשובי כבוש במלח

אנשובי כבוש במלח

אנשובי כבוש במלח

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח בסקי, מטבח ספרדי
תגיות דג כבוש
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
כבישה במקרר 12 hours
זמן הכנה כולל 20 minutes
מנות 6
קלוריות 99 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ½ קילו פילטים של אנשובים טריים, מנוקים ומשוטחים
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 2 עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  1. בצנצנת מערבבים את שמן הזית עם שיני השום, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי.
    אם רוצים אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.

    שומרים במקרר לספיגת טעמים עד לשימוש.

  2. שופכים לכלי רחב את חצי מהכמות המלח ומניחים על המלח את את הדגים כאשר העור למעלה.

    מכסים במחצית השניה של המלח.

  3. שומרים במקרר למשך 6 - 12שעות על מנת לאפשר לדגים להיכבש.

  4. מוציאים את הדגים מן הקופסא ושוטפים מהם את שאריות המלח. 

    מעבירים לכלי הגשה ויוצקים מעל הדגים את את השמן המתובל. מחכים חמש דקות ומגישים.