Go Back
הדפס

קרמבו בקרם אגוזי לוז

קרמבו בקרם אגוזי לוז

סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות קרמבו, קרמבו שוקולד
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 5 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 6 hours 10 minutes
מנות 6
קלוריות 455 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

בסיס:

  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי.
  • 150 גרם נוגט.
  • 200 גרם קורנפלקס לא ממותק.

לקרם:

  • 250 גרם שוקולד לבן איכותי.
  • 2 מיכלים שמנת להקצפה.
  • 2 כפות נס קפה מומסות בשתי כפות ברנדי.

לציפוי:

  • 400 גרם שוקולד לבן איכותי.
  • 50 גרם חמאת קקאו.

אופן ההכנה

הכנת הבסיס:

  1. ממיסים את השוקולד והנוגט במיקרו. מערבבים פנימה את הקורנפלקס.

  2. משטחים את התערובת בין שני דפי נייר אפיה. מרדדים את התערובת עד לקבלת דף דחוס בעובי 1/2 סנטימטר. מקפיאים למשך שעה ולאחר מכן קורצים מהבסיס עיגולים בקוטר 4 סנטימטר.

הכנת הקרם:

  1. מחממים מיכל שמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב. מצננים במקרר כ-4 שעות.

  2. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר. מוסיפים מיכל שמנת, תערובת הקפה המומס בברנדי.מערבלים עד שהתערובת הופכת לקרם יציב.

  3. מעבירים לשקית זילוף.

ציפוי:

  1. ממיסים את חומרי הציפוי במיקרו ומצננים לטמפרטורת החדר.

הרכבת המנה:

  1. מזלפים את הקרם אל הבסיס בצורת ספירלה (כמו גלידה אמריקאית). מקפיאים את הקרמבו ל 2 - 3 שעות עד שהקרמבואים מתקשים.

  2. טובלים את הקרמבואים בציפוי הפוכים (עם הקרם למטה). הציפוי יתקשה תוך שניות. מגישים מייד או מקפיאים. אם מקפיאים רצוי להעביר את הקרמבואים למקרר כ- 30 דקות לפני ההגשה.

  3. אם משתמשים באבקת נוגט ונותרה יתרה אפשר לדלל את האבקה בשמן לקבלת קרם נוגט ולעטר עימו את המנה.