מרק צדפות

מרק צדפות

מרק צדפות מן המטבח הצרפתי. הבייקון שמוסיפים לציר הירקות מעניק למרק ארומה מעושנת עדינה.

מרק צדפות

מרק צדפות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.

מרק צדפות

מרק צדפות

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק צדפות, צדפות, צדפות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 158 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 ק"ג צדפות בואקום.
  • ½ כוס  יין לבן מסוג מוסקט (יין מתוק).
  • ½ כוס קרם פרש.
  • 30 גרם חמאה מלוחה.
  • בצל גדול פרוס דק.
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים.
  • 2 כרשות החלק הלבן.
  • 100 גרם ביקון קצוץ או כל נתח מעושן אחר.
  • 2 כוסות ציר דגים.
  • 90 גרם שעועית ירוקה עדינה.

אופן ההכנה

  1. מקרצפים את הצדפות ומבשלים אותן ביין וקרם פרש 4-3 דקות עד שהן נפתחות. את הצדפות שנפתחו שומרים ובנפרד את הנוזלים.

  2. מטגנים בחמאה את הגזרים, הכרשות, הבצל והבייקון עד התרככות. מוסיפים את הציר דגים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות התרככו לחלוטין. מוסיפים את הצדפות הפתוחות לחמש דקות נוספות. מכבים ומוסיפים מייד את השעועית שבושלה חמש דקות במים רותחים ולאחר מכן הושרתה במי קרח עם מעט מלח.

  3. מוציאים מחצית מהצדפות מהמרק ושומרים אותן. את יתרת המרק והירקות טוחנים.

  4. מוסיפים את הצדפות למרק הטחון ומגישים עם השעועית הירוקה.


Related Posts

תבשיל טונה טריה Marmitako

תבשיל טונה טריה Marmitako

Marmitako – הוא תבשיל טונה שדייגי הטונה היו מכינים לעצמם בספינות הדייג כשהיו יוצאים לחפש אחר דגי הטונה. תבשיל טונה טריה – Marmitako תבשיל טונה טריה – Marmitako – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. תבשיל טונה טריה Marmitako חזרה […]

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

מסעדת פוד ארט של השף ירון קסטנבוים איננה כבר איתנו אבל המסעדה והמנה של הסלמון הכבוש בדבש ותבלינים בהחלט השאירו עלי רושם בלתי נשכח. סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון