מרק צדפות מן המטבח הצרפתי. הבייקון שמוסיפים לציר הירקות מעניק למרק ארומה מעושנת עדינה.
מרק צדפות
מרק צדפות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.
מרק צדפות
מרק צדפות
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק צדפות, צדפות, צדפות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 158 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג צדפות בואקום.
- ½ כוס יין לבן מסוג מוסקט (יין מתוק).
- ½ כוס קרם פרש.
- 30 גרם חמאה מלוחה.
- בצל גדול פרוס דק.
- 2 גזרים קלופים וקצוצים.
- 2 כרשות החלק הלבן.
- 100 גרם ביקון קצוץ או כל נתח מעושן אחר.
- 2 כוסות ציר דגים.
- 90 גרם שעועית ירוקה עדינה.
אופן ההכנה
מקרצפים את הצדפות ומבשלים אותן ביין וקרם פרש 4-3 דקות עד שהן נפתחות. את הצדפות שנפתחו שומרים ובנפרד את הנוזלים.
מטגנים בחמאה את הגזרים, הכרשות, הבצל והבייקון עד התרככות. מוסיפים את הציר דגים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות התרככו לחלוטין. מוסיפים את הצדפות הפתוחות לחמש דקות נוספות. מכבים ומוסיפים מייד את השעועית שבושלה חמש דקות במים רותחים ולאחר מכן הושרתה במי קרח עם מעט מלח.
מוציאים מחצית מהצדפות מהמרק ושומרים אותן. את יתרת המרק והירקות טוחנים.
מוסיפים את הצדפות למרק הטחון ומגישים עם השעועית הירוקה.