מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי.
שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה.
שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים.
תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעם ציפס ושומר על העסיסיות של השרימפס.
מה זה בכלל רוי?
רויט הוא רוטב אופייני למטבח הפרובנסיאלי והוא מוגש לרוב לצד מנות של דגים.
רוטב הרוי הקלאסי מוכן משמן זית, פירורי לחם ותבלינים. במתכון זה אנו משתמשים בתפוח אדמה מבושל במקום פירורי הלחם.
שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן
שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן
חומרים
לשרימפס:
- 30 שרימפס בלאק טייגר נקיים.
- 1 תפוח אדמה גדול וקלוף.
- שמן לטיגון עמוק.
לרוי:
- 1 תפוח אדמה בינוני מבושל וחתוך לקוביות.
- 1 פלפל אדום קלוי קלוף ומנוקה.
- 1 שן שום.
- 1 כף בצל סגול קצוץ.
- 4 כפות שמן זית.
- 4 כפות שמן תירס.
- מלח ופלפל שחור.
למיונז זעפרן:
- 2 חלמונים.
- 1 כפית חרדל.
- מיץ מחצי לימון.
- ½ כוס שמן תירס.
- 50 מ"ל מים חמים.
- קמצוץ של חוטי זעפרן.
אופן ההכנה
הכנת הרוי:
טוחנים במעבד מזון את תפוח האדמה, הפלפל הקלוי, השום והבצל הסגול ומוזגים תוך כדי טחינה את שני השמנים. לסיום מתבלים במלח ובפלפל.
הכנת המיונז זעפרן:
משרים את חוטי הזעפרן במים החמים מספר דקות ומניחים להצטנן.
בקערה טורפים חלמונים, חרדל ומיץ לימון. מוזגים פנימה את שמן תירס בזרם דק תוך כדי טריפה, עד שנוצר מיונז סמיך. מדללים את המיונז עם מי הזעפרן עד לסמיכות רצויה.
הכנת השרימפס:
בעזרת קולפן היוצר ז'וליינים (ניתן לרכוש בכל חנות כלי בית) קולפים את תפוח האדמה לרצועות ארוכות ועוטפים בהן את השרימפס. מחזקים בקיסם במידת הצורך ומטגנים בשמן עמוק עד לצבע שחום.
אופן ההגשה:
מסדרים בצלחת מעט מהרוי, מניחים את השרימפס העטופים ויוצקים מעל מיונז זעפרן.