פודינג הלחם הוא מנת קינוח מן המטבח הבריטי.הלחם מושרה בבלילה של ביצים, שמנת מתוקה ותבלינים ולאחר ההשרייה הפודינג נאפה בתנור.
פודינג לחם בקרם פטיסייר וגלידת וניל
פודינג לחם בקרם פטיסייר וגלידת וניל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חורפית.
פודינג לחם בקרם פטיסייר וגלידת וניל
פודינג לחם בקרם פטיסייר וגלידת וניל
חומרים
לפודינג:
- 1 תפוח מסוג גרני סמית, קלוף וחתוך לקוביות של סנטימטר.
- ½ כוס סוכר.
- 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
- 4 ביצים
- 2 כפיות קינמון טחון.
- 1½ כפיות קוקוס טחון.
- כיכר לחם לבן או חלה.
- 50 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות.
קרם פטסייר:
- 500 מ"ל חלב.
- 120 גרם סוכר
- 1 מקל וניל.
- 5 חלמונים.
- 45 גרם קורנפלור.
- 50 גרם חמאה.
להגשה:
- גלידת וניל איכותית.
אופן ההכנה
הכנת הפודינג:
שמים את קוביות התפוח במחבת, מוסיפים 3 כפות מהסוכר ומבשלים על להבה נמוכה 15 - 20 דקות עד שהסוכר נמס והתפוח מתרכך.
מערבבים בקערה גדולה את השמנת, יתרת הסוכר, הביצים, הקנמון והקוקוס. מסירים מהלחם את הקרום הקשה. חותכים לפרוסות גדולות ומוסיפים לבלילת השמנת והביצים. משרים ל- 10 דקות. מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים את הלחם ומסדרים מחצית ממנו בשכבה אחידה בתחתית התבנית. מפזרים מעל את קוביות התפוח ואת קוביות השוקולד. מניחים מעל את המחצית השניה של הלחם. אופים 25 דקות, עד שהפודינג יציב.
אופן הכנת קרם הפטיסייר:
מרתיחים בסיר קטן את 400 מ"ל חלב, מקל הוניל ומחצית מכמות הסוכר. בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר, החלמונים והקורנפלור. מוסיפים את יתרת החלב וטורפים. לא להתחיל בתהליך זה לפני שהחלב על האש. כשהחלב רותח מעבירים חצי ממנו לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את התערובת לסיר עם שארית החלב ומחממים על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מן האש. מוסיפים את קוביות החמאה תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם אחיד.
מעבירים לתבנית רחבה ומכסים את פני הקרם בנילון נצמד (הנילון צמוד לקרם) על מנת למנוע הווצרות קרום. מקררים במקפיא 12 דקות בדיוק ולאחר מכן מעבירים לפחות לשעתיים קירור במקרר.
אופן ההגשה:
חותכים חתיכה מהפודינג ומניחים על צלחת. מזלפים מעל קרם פטיסייר. מגישים עם כדור גלידת וניל איכותית.