שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול.
שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה.
טעמים מן המזרח
במתכון זה אנו מכינים בלילה בסגנון הודי המבוססת על קמח חומוס מטובל בכמון, צ'ילי חריף, כוסברה טחונה ועוד.
שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון
שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון
חומרים
שרימפס:
- ¾ כוס קמח חומוס.
- ½ כפית אבקת אפיה.
- ¼ כפית כורכום.
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים.
- ½ כפית כמון.
- ½ כפית אבקת צ'ילי.
- 1 כוס מים.
- 1 כף לבן של ביצה.
- מלח לפי טעם.
- 16 שרימפסים מנוקים עם הזנב.
- זנב.
מטבל:
- 1 כוס יוגורט.
- 3 כפות עלי כוסברה קצוצים.
- 1 כפית כמון.
- 1 קורט גרם מאסלה לפיזור מעל המטבל.
אופן ההכנה
הכנת השרימפס:
מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.
שמים את קמח החומוס, אבקת האפייה, התבלינים והמלח בקערה.יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את המים. מערבבים עד ליצירת בלילה.
טורפים את הלבן של הביצה עד שהופך לקצף יציב ומקפלים אל הבלילה.
תופסים שרימפס אחד בזנב וטובלים אותו בבלילה כך שהבלילה תכסה את השרימפס אך לא את הזנב.
מורידים את השרימפס בזהירות אל תוך השמן. חוזרים על הפעולה עם שאר השרימפסים.
חשוב שלא לטגן יחדיו כמות גדולה של השרימפסים אלא לטגן בכמה נגלות וזאת על על מנת לא לגרום לירידת טמפרטורת השמן.
הכנת המטבל:
מערבבים את היוגורט, עלי הכוסברה והכמון בקערה. מפזרים מעל המטבל קורט של גרם מסאלה לקישוט וטעם.מגישים עם המטבל.